juhawelling Ajatuksia asemasodaksi muuttuneen kansalaiskeskustelun rintamalinjojen välistä.

Kuka tienaa päihdeongelmaisten ja mielenterveyspotilaiden kustannuksella?

Lasten, vanhusten ja vammaisten hoidosta on tullut näemmä kannattavaa liiketoimintaa. Samalla on unohdettu ketä varten hoivapalvelut oikeasti ovat olemassa.

Yksityisten hoivapalveluiden voitontavoittelu on noussut onneksi laajasti julkisuuteen ja voi toivoa, että tämän johdosta nämä liikeyritykset pakotetaan järjestämään palvelunsa uusiksi, mieluiten selkeällä lainsäädännön uudistuksella.

Toivon, että samalla selvitetään, kuinka paljon mielenterveyspotilaiden ja päihdekuntoutujien kustannuksella tehdään samanlaista bisnestoimintaa. Nämä ryhmät jäävät liian usein ulkopuolelle yhteiskunnallisessa keskustelussa ja molempien kohdalla oma oikeusturva on hyvin heikko. Jos omaiset eivät syystä tai toisesta ole vaatimassa asianmukaista hoitoa, sitä on erittäin vaikea saada.

Toimittajat, haastatelkaa mielenterveyspotilaiden ja päihdekuntoutujien omaisia, hoitolaitosten henkilökuntaa, sekä tietenkin ihmisiä jotka ovat kyseisen hoidon piirissä. Valvovat viranomaiset, tutkikaa ovatko samat rakenteelliset ongelmat olemassa näissäkin hoivapalveluissa.

Kommenttikenttään toivon asiallista keskustelua aiheesta.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän MarttiHaverinen kuva
Martti Haverinen

Vastaus otsikkoon: Lääkevalmistajat, varsinkin kun on tapana kytkeä nämä erilliset sairaudet yhteen ja tarjota vain näitä mielenterveyshoitoja.

Käyttäjän juhawelling kuva
Juha Welling

Lääkevalmistajat varmastikin tienaavat mutta pikemminkin siksi, että hoitomuodoksi tarjotaan lääkkeitä terapian sijaan.

Attendo, Esperi Care ja Mehiläinen järjestävät mielenterveys-ja päihdekuntoutujille palveluja ja toivoisin, että nyt esiin nousseet epäkohdat tutkittaisiin myös näiden palvelujen osalta.

Käyttäjän MarttiHaverinen kuva
Martti Haverinen

Jos firma saa asukkaan hoitokotiinsa, niin se pitää tästä kynsin ja hampain kiinni. Kuntoutumisen, voimaantumisen estäminen kroonistamalla ongelmat ja käyttämällä toimintakykyä heikentävää lääkitystä.

Toimituksen poiminnat